آيت الله حسيني بوشهري؛عقل و علم ثروت انسان است94/04/13

http://bushehri.net/images/busshehri/zaman%2024.jpegمدير حوزه‌هاي علميه کشور فرمودند: ثروت و غنا تنها در مال دنيا نيست و اگر خداوند به انسان عقل و علم مناسب عنايت کند يک غنا است.

حضرت آيت الله سيد هاشم حسيني بوشهري «دامت برکاته» در جمع کارمندان مرکز خدمات حوزه‌هاي علميه در ادامه تفسير دعاي مکارم اخلاق صحيفه سجاديه با اشاره به فرازي از اين دعا فرمودند: «اسْتَفْرِغْ اَيّامى فيما خَلَقْتَنى لَهُ» « خدايا تمام و نيروي من را در راهي براي من قرار بده که مرا براي آن آفريده است»

ایشان با بيان اينکه فلسفه آفرينش انسان عبادت است و عبادت گاهي به معناي پرستش و گاهي به معناي اطاعت است عنوان کردند: انسان‌هاي مطيع حق تعالي حيات و مماتشان ارزشمند است به اين دليل که هميشه ذاکر خداوند هستند.

مدير حوزه‌هاي علميه کشور با اشاره به اين که انسان يک موجود تک بعدي نيست و داراي بعد عقل و بعد غريزه است عنوان کردند: براي اينکه اين غرايض سر از شهوت و راه کج در نياورد با اطاعت خداوند اين غرايض کنترل مي‌شود.

ایشان با بيان اين که اگر انسان در سايه عبوديت و بندگي کنترل نشود مرز نمي‌شناسد و به آبروي ديگران و مال ديگران تجاوز مي‌کند افزودند: اطاعت نقطه مقابل عصيان است و آدم‌هايي که اهل عصيان هستند براي خود يک حالت بي‌مرزي قائل هستند.

آيت الله حسيني بوشهري با اشاره به فراز ديگري از دعاي مکارم اخلاق صحيفه سجاديه بیان داشتند: حضرت مي‌فرمايند « اَغْنِنى وَ اَوْسِعْ عَلَىَّ فى رِزْقِكَ» « و بى‏نيازم گردان و روزيت را بر من وسعت ده» و حضرت ادامه مي‌دهند « وَلاتَفْتِنّى بِالنَّظَرِ» « و به چشمداشت مبتلايم مكن»

ایشان با اشاره به روايتي از امام علي(ع) تصريح کردند: امام علي(ع) مي‌فرمايد، بي‌نيازي بزرگ‌تر براي انسان آن موقعي است که چشمش به دست ديگران نباشد.

مدير حوزه‌هاي علميه کشور ادامه دادند: در روايات بر اين نکته تأکيد شده است که طوري زندگي کنيد که چشمتان به مال ديگران نباشد و روي پاي خودتان بتوانيد زندگي کنيد.

ایشان ابراز داشتند: فقر و غنا دو مسئله بسيار مهم و اساسي در زندگي است و بر اساس روايات اگر در اينجا سخن از رسيدن غنا مطرح مي‌شود رزق مادي نيست.

آيت الله حسيني بوشهري اظهار داشتند: ثروت و غنا تنها در مال دنيا نيست و اگر خداوند به انسان عقل و علم مناسب عنايت کند يک غنا است.

ایشان بيان کردند: فقر چيز مطلوبي نيست و در روايات داريم که گاهي فقر انسان را به مرز کفر مي‌کشاند و از اين جهت اگر کسي توان داشته باشد و دنبال تامين معاش زندگي نرود اين انسان دچار مشکل است.

مدير حوزه‌هاي علميه کشور در پایان ادامه دادند: پيامبر(ص) مي‌فرمايد، خدايا به تو پناه مي‌برم از دو چيز ناخوشايند يکي کفر و ديگري فقر.

Please publish modules in offcanvas position.