اعتبار افراد در جامعه باید محفوظ شود، تا جایی که امنیت دیگر افراد را تهدید نکند94/09/07

http://bushehri.net/images/namazjome/1618615.jpgحضرت آيت الله سيد هاشم حسيني بوشهري «دامت برکاته» امام جمعه قم در خطبه های نماز جمعه قم، که در حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) برگزار شد در پاسخ به این سوال که مرز امنیت تا کجاست، عنوان کردند: یکی از معضلات جوامع بشری این است که در رابطه با برخی مفاهیم سیاسی، اجتماعی و اخلاقی، برداشت درستی از مفاهیم ندارند، به عنوان مثال، برخی تصور می‌کنند که آزادی عقیده، مرز ندارد و یا برخی افراد تصور می‌کنند که امنیت، حد و مرزی ندارد و با مراجعه به برخی منابع دینی از برخی منابع و ادله دیگر غفلت می‌کنند.

ایشان با بیان این که آموزه‌های دینی اسلام برای ایجاد امنیت در جامعه، حد و مرزی قائل شده است، تصریح کردند: نگاه ما در اسلام نگاهی است که باید همه‌سونگر باشیم نه یک‌سونگر، تا بتوانیم امنیت را در جامعه ایجاد کنیم.

امام جمعه قم ادامه دادند: اعتبار و شخصیت افراد جامعه باید محفوظ شود، تا جایی که تهدیدکننده امنیت دیگر آحاد جامعه نباشد، اسلام می‌گوید اگر ایجاد امنیت برای عده ای موجب تهدید دیگران و ایجاد اختلال و فساد در جامعه شود، باید از امنیت این افراد جامعه جلوگیری کرد.

آیت الله حسینی بوشهری اظهار داشتند: کسانی که در جامعه جنایت می‌کنند و باعث ایجاد رعب و وحشت در جامعه می‌شوند، نمی توان برای آنها امنیت ایجاد کرد، چون باعث ایجاد خطر برای دیگر افراد جامعه می‌شوند.

ایشان تصریح کردند: خداوند نهی می‌کند کسانی را که در جامعه با صدای بلند به بدگویی و افشاگری می‌پردازند، اما کسانی که مورد ظلم واقع شدند، ایراد ندارد که با صدای بلند از حق خود دفاع کنند و علیه ظالمان افشاگری کنند، پس مرز اعتبار و حیثیت افراد در اسلام، مرز مشخصی است.

امام جمعه قم با اشاره به این که چتر امنیت اسلام برای مشرکان نیز گسترده شده است، ادامه دادند: خداوند در رابطه با مشرکان می‌فرماید که اگر مشرکان پناه خواستند، به آنها پناه دهید تا کلام خدا را بشنوند و اگر پذیرفتند، آنها را به مأمن خود راهنمایی کنید، اما اگر در مقام ستیزه جویی درآمدند، ادبیات قرآن کریم عوض می‌شود و خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: « وقاتلوهم حتى لاتكون فتنه؛ آنها را بکشید تا دیگر فتنه ای نباشد».

Please publish modules in offcanvas position.