اعتکاف ما را از مسائل اجتماعی منع نمی‌کند 92/02/29

http://h-bushehri.ir/images/zaman0mohammadrezapoor/booshehri.jpgآیت الله حسینی بوشهری مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: در اعتکاف نباید یک‌جانبه‌نگر باشیم. اعتکاف شامل مسائل اجتماعی هم می‌شود و ما را از مسائل اجتماعی منع نمی‌کند.

او ادامه داد: در کل اعتکاف هیچ منافاتی با مسؤولیت‌های اجتماعی ندارد. همانگونه که در اعتکاف، امام سجاد(ع) آبروی مومنی را می‌خرد و این نشان از آن دارد که در کنار عبادات فردی، باید به مسوولیت‌های اجتماعی نیز بپردازیم.

در مراسم «اختتامیه دومین جشنواره سراسری فرهنگی – هنری اعتکاف» آیت‌الله حسینی بوشهری، عضو مجلس خبرگان رهبری با تبریک ایام خجسته ماه رجب المرجب و با تقدیر و تشکر از اعضای جشنواره فرهنگی – هنری اعتکاف اظهار کرد: فلسفه اعتکاف برای تمام ما باید روشن شود. ما باید بدانیم اسلام دین گوشه‌گیری و پرهیز نیست. اسلام دین حضور و در صحنه بودن است. بحث اعتکاف در اینجا مهم است. اینکه انسان چرا باید سه روز خودش را حبس کند و از آنجا حرکت نکند، به دلیل این است که دنیای مادی انسان را دچار غفلت می‌کند و غفلت‌زدگی از ویژگی‌های ما آدمیان است. اگر به سراغ ذکر خداوند نرویم، در باتلاق گرفتار می‌شویم. خداوند برای اینکه انسان از پرتوی انوار الهی بهره‌مند شود، اعتکاف را به عنوان یک امر مستحبی گذاشته است.

وی ادامه داد: انسان کمال‌جو است و حد توقف ندارد و اعتکاف باعث می‌شود که آسیب‌های نفسانی را شناخته و درصدد معالجه برآییم. فلسفه اعتکاف برای این است که انسان در پیچ و خم‌های زندگی خود را نبازد.

آیت الله حسینی بوشهری در ادامه با اشاره به پیشینه اعتکاف تصریح کرد: این عبادت دارای یک پیشینه تاریخی است. در زندگی تمام انبیای الهی مثل حضرت سلیمان، موسی‌بن عمران و حضرت مریم و خیلی از انبیاء الهی دیگر مساله اعتکاف را می‌بینیم. حتی در سیره اهل سنت نیز به مساله اعتکاف اشاره شده است. فلسفه اعتکاف به حضرت ابراهیم و اسماعیل برمی‌گردد.

مدیر حوزه‌های علمیه‌ی سراسر کشور افزود: خداوند برای اعتکاف ارزش زیادی قایل است و به دو پیامبر بزرگ دستور داده است که زمینه را برای اعتکاف فراهم کند. اعتکاف یک نوع میهمانی است. شاید بتوان یکی از دلایل بنا نهادن کعبه را انجام عمل اعتکاف دانست. همانگونه که پیامبر در کنار کعبه به اعتکاف می‌پرداخت.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های اعتکاف گفت: کسی که به اعتکاف می‌پردازد، دیگر در زندگی دچار مشکل نمی‌شود. جوانان ما نباید سراغ عرفان و فرقه‌های نوظهور بروند. اگر به دنبال ریاضت هستند، اعتکاف بهترین راه است و پشتوانه دینی و قرآنی نیز دارد.

آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: این روش در سیره عالمان دینی نیز به چشم می‌خورد. عالمان دینی ما همواره درصدد آن بودند تا این سنت الهی را زنده نگه دارند.

مدیر حوزه‌ علمیه‌های سراسر کشور در ادامه به ویژگی‌های اعتکاف گفت: خداوند متناسب با نیازهای انسان در عبادات تنوع قرار داده است. اعتکاف یک عبادت جامع است. زیرا شامل نماز، روزه و مسائل حج نیز می‌شود. خداوند به خواست انسان مساله اعتکاف را قرار داده است.

وی در ادامه با اشاره به آداب اعتکاف گفت: اخلاص از بزرگترین سرمایه‌هایی است که می‌توانیم در اعتکاف از آن استفاده کنیم و جزو بهترین اعمال است. در اعتکاف توفیق توبه به دست می‌آید. باعث ترک گناه می‌شود، اگر در اعتکاف حضور پیدا می‌کنیم، باید حرمت مسجد را حفظ کنیم.

آیت الله حسینی بوشهری در ادامه با اشاره به آثار اعتکاف گفت: آثار اعتکاف هم دنیوی و هم اخروی است. آثار اخروی آن این است که باعث آمرزش گناهان می‌شود و آثار دنیوی آن این است که نفس انسان را تقویت می‌کند و در مقابل خواهش‌های نفسانی ایستادگی می‌کنیم.

مدیر حوزه‌های علمیه‌ سراسر کشور در پایان گفت: ما باید فرهنگ اعتکاف را در جامعه گسترش بدهیم و بهترین راه برای گسترش آن این است که بزرگان و کسانی که در این راه تاثیرگذار هستند، پیشقدم شوند. ما باید به مردم جامعه بفهمانیم که اعتکاف یک امر دشوار نیست و همگی می‌توانند به اعتکاف بروند.

 

Please publish modules in offcanvas position.