امر به معروف به يک دفتر و تابلو محدود نشود 92/06/04

http://h-bushehri.ir/images/zaman1/n00057432-r-b-010.jpgطبق آيات الهي بايد گروهي براي احياي امر به معروف و نهي از منکر در جامعه تشکيل شود اما کار اين گروه نبايد تنها به يک دفتر و تابلو محدود گردد بلکه بايد طبق برنامه مدوّن، کار ميداني و عملياتي انجام شود.
حضرت آيت‌الله حسيني بوشهري در دومين شب از سلسله نشست‌هاي خود در بيستمين طرح تقويت مباني اعتقادي و شبهه‌زدايي ديني که با حضور پرشور مردم شهرکرد در مصلاي بزرگ اين شهر برگزار شد طي سخناني با اشاره به ضرورت و جايگاه امر به معروف و نهي از منکر اين دو فريضه را نوعي مسئوليت‌پذيري عنوان کردند و اظهار داشتند: در جامعه‌ اسلامي همه مردم در قبال هم مسئول بوده و در قرآن کريم هم بارها بر اين مهم تاکيد شده است.

معاون جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به آياتي از قرآن کريم افزودند: امر به معروف و نهي از منکر شامل همه مي‌شود، به طوري که خداوند متعال، خود اولين کسي است که امر به معروف و نهي از منکر مي‌کند که مثال‌هاي آن در قرآن فراوان است، امر به عدل، قسط، نيکي وپرهيز از ظلم، فساد و ...  از مصاديق امر به معروف ونهي از منکر از سوي خداوند در قرآن است.

 مدير حوزه هاي علميه کشور با بيان اين مطلب که در مراحل بعدي، امر به معروف و نهي از منکر، توسط پيامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در قرآن ذکر شده است ادامه دادند: در مراتب پايين‌تر، امر به معروف و نهي از منکر متوجه حاکمان صالح جامعه است بطوري که کساني که در جامعه اسلامي حاکميت پيدا مي‌کنند بايد نسبت به  اين فريضه اهتمام داشته باشند. لذا بر اين اساس دولتمردان ما اولين کاري که بايد بکنند احياي اين دو فريضه مهم است.

ایشان امر به معروف و نهي از منکر را پايه و اساس احياي دين دانستند و ابراز داشتند:‌ طبق آيات الهي بايد گروهي براي احياي امر به معروف و نهي از منکر در جامعه تشکيل شود اما  کاراين گروه نبايد تنها به يک دفتر و تابلو محدود گردد بلکه بايد طبق يک برنامه مدوّن، کار ميداني و عملياتي شود.

عضو خبرگان رهبري تصريح کردند: امروز متاسفانه عده‌اي در جامعه رفتاري از خودشان نشان مي‌دهند که با اهداف ديني جامعه سازگاري ندارد  و دل مؤمنين از اينکه نمي‌توانند کاري انجام بدهند به درد مي‌آيد لذا براي رفع اين معضلات بايد امر به معروف، در جامعه جدي گرفته شود و مسئولين از ناهيان امر به معروف حمايت کنند.

عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري در خصوص کارکردهاي امر به معروف و آثار مثبت آن طبق روايتي از امام باقر (ع) اظهار داشتند: اولين دستاورد احياي امر به معروف  اهتمام به انجام واجبات الهي در جامعه است؛ که از نتايج و برکات آن اين است که کسب‌ها حلال شده، زمين آباد مي‌گردد، از دشمنان دين انتقام گرفته مي‌شود و کارها به سامان مي‌رسد.

آيت‌الله حسيني بوشهري همچنين با اشاره به راهکارهاي اجرايي کردن امر به معروف و نهي از منکر فرمودند: اولين قدم در اين زمينه تذکر لساني است که همگان بايد به آن اهتمام داشته باشند.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم  در بخش ديگري از سخنان خود به تأثيرات غذاي حرام، اشاره کردند و فرمودند: غذاي حرام به حدي داراي اثرات مخرب است که در چندين نسل از انسان اثر مي‌گذارد و آثار آن به وضوح در زندگي مشخص مي‌شود.

 حوزه‌هاي علميه سبک زندگي اسلامي را آسيب‌شناسي کنند

ایشان در بخش پاياني سخنان خود به نقش حوزه‌هاي علميه در تبيين و نهادينه‌سازي سبک زندگي اسلامي اشاره و خاطرنشان ساختند: امروز بايد گروهي از حوزويان با بررسي‌ها و پژوهش‌هاي علمي، آسيب‌هاي تهديد کننده سبک زندگي را شناسايي و به مردم بيان کنند.

آيت‌الله حسيني بوشهري تصريح کردند: فقهاي ما نيز مي‌توانند مواردي از موضوعات مبتلابه مردم را شناسايي و در مورد آن فتوا داده و در قالب کتابي در اختيار مردم قرار دهند که کتاب مفاتيح‌الحيات حضرت آيت‌الله جوادي آملي نمونه و شروع اين حرکت مبارک است.

ایشان همچنين با تاکيد بر اينکه حضور طلاب در مناطق مختلف خود به نوعي گسترش و نهادينه‌ کردن سبک زندگي اسلامي است تاکيد کردند: امروز بايد خيرين و مردم نسبت به گسترش حوزه‌هاي علميه اهتمام داشته باشند چراکه تربيت طلاب در زمينه گسترش احکام ديني بسيار موثر است.

Please publish modules in offcanvas position.