خلاصه خطبه های نماز جمعه قم مورخ97/08/18 به امامت حضرت آیت الله حسینی بوشهری «دامت برکاته»

حضرت آیت الله حسینی بوشهری «دامت برکاته» امروز (جمعه 18 آبان) در خطبه های  نماز جمعه قم که در مصلای قدس برگزار شد، با بیان اینکه دو میلیون نفر از مردم ایران در همایش بزرگ پیاده روی اربعین شرکت کردند، یادآور شدند: برخی آیه یأس می‌خواندند که امسال به خاطر مشکلات اقتصادی نمی توان به زیارت اربعین حسینی رفت و زیارت اربعین خلوت می‌شود، اما شکوه و عظمت اربعین حسینی مانند سال‌های گذشته، شگفتی ساز و حرکت پرمعنا و عظیمی بود.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کردند: من از دولت و ملت عراق به خاطر مهمان نوازی زائران اربعین تشکر می‌کنم، همچنین از مردم و مسئولان ایران به خاطر حضور در این حرکت بزرگ تشکر می‌کنم.

ایشان با اشاره به مشکلاتی که در این مراسم وجود داشت، گفتند: ما از مسئولان می‌خواهیم که از هم اکنون آسیب شناسی کنند، مشکلات را ببینند و راهکارها را بیندیشند تا مردمی که به زیارت می‌روند دچار مشکل نشوند.

امسال رسانه‌های بیگانه می‌خواستند این حرکت بزرگ را بایکوت کنند، بعد خواستند سکوت را بشکنند اما توطئه ای را پیاده کنند با این مضمون که این حرکت، رنگ دولتی دارد، حال آنکه مراسم پیاده روی اربعین، یک حرکت خودجوش مردمی بودکه مردم به عشق حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام وارد کار شدند.

آیت الله حسینی بوشهری در ادامه به روز اول ربیع الأول که سالروز هجرت تاریخ ساز پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله از مکه به مدینه است، اشاره کردند و افزودند: موضوع لیله المبیت هم مربوط به همین جریان است که مشرکان قصد به شهادت رساندن پیامبر اکرم صلّی‌الله‌علیه‌وآله را داشتند، اما آن حضرت به اذن خداوند از مکه خارج شدند و امام علی علیه‌السلام در بستر پیامبر خدا خوابیدند و بدین وسیله توطئه مشرکان ناکام ماند.

ایشان به سالروز درگذشت مفسر بزرگ علامه طباطبایی، صاحب تفسیر المیزان در روز 24 آبان ماه اشاره کردند و یاد ایشان را گرامی داشتند.

امام جمعه قم همچنین با اشاره به روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه در روز 19 آبان و همچنین روز کتابدار و هفته کتاب و کتابخوانی در این هفته، اظهار امیدواری کردند که حرکت جامعه ما روز به روز به سمت علم و ترقی و اندیشه بالاتر باشد.

ایشان به مسئله آمریکا و چالشی که چهل سال است که بین ایران و آمریکا وجود دارد، اشاره کردند و گفتند: علی رغم همه تهدیدها، توطئه‌ها و تحریم ها، ملت ایران روز 13 آبان، نمایش بزرگی را به جهانیان نشان دادند.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه روز 13 آبان، روز ملی مبارزه با استکبار، سالگرد تبعید امام خمینی(ره)، شهادت دانش آموزان و روز تسخیر لانه جاسوسی است، تصریح کردند: اسکتبار جهانی به دنبال جهان تک قطبی و به دنبال سیطره خویش بر ملت‌ها است و ملت‌ها دو موضع را در برابر قدرت طلبی آمریکا دارند.

برخی ملت‌ها در برابر قدرت طلبی آمریکا تسلیم می‌شوند و اجازه غارت همه اموالشان را به آمریکا می‌دهند، هویت خود را از دست می‌دهند و آمریکا را به عنوان فرشته نجات خود قرار دادند.

آیت الله حسینی بوشهری اضافه کردند: یک حرکت هم حرکت ملت ایران است؛ چهل سال است که ملت ایران با تمام قوا در مقابل انواع تحریم ها، تحرکات و همه زورگویی‌ها در عرصه‌های مختلف نظامی، اقتصادی و جنگ روانی و رسانه ای ایستاده است.

ملت ما حمله آمریکا به هواپیمای مسافربری، حمله به طبس و حمله به سکوهای نفتی و هشت سال دفاع مقدس را فراموش نمی کند؛ ما از سال 59 تا کنون در تحریم هستیم و این تحریم‌ها را تجدید و تمدید کردند و جنگ روانی و رسانه ای را به راه انداختند.

هدف دشمن، ایجاد بدبینی و بی اعتمادی در بین مردم ما است و می‌خواهند مردم را از نظام اسلامی جدا کنند که جای دارد اصحاب رسانه، اندیشمندان، متفکران و اقشار مختلف مردم، توطئه‌های جنگ روانی و رسانه ای دشمن را خنثی کنند.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه ما معتقدیم که در همه مراحل پیروز شدیم، اظهار داشتند: پیروزی یعنی اجازه ندادن به این که دشمن به اهداف خود برسد؛ ما اجازه ندادیم که دشمن مانند زمان شاه، ما را در سیطره خود قرار دهد.

امروز کوچکترین تصمیم در این کشور توسط مسئولان کشور انجام می‌شود و کشور آمریکا کوچکترین نقشی بر تصمیمات ما ندارد، این بزرگترین پیروزی برای ملت ما است.

امام جمعه قم تأکید کردند: ما امروز در عرصه‌های مختلف پیشرفت کرده ایم، البته مشکلاتی در اثر تحریم وجود داشته است، اما در عرصه‌های تولید، دفاعی و غیره پیشرفت‌هایی داشتیم که بسیاری از کشور‌ها این پیشرفت‌ها را ندارند.

ایشان بیان داشتند: ما در اینجا به صراحت عرض می‌کنیم که آمریکا بداند ملت ایران حاضر به تحقیر شدن در مقابل اراده آمریکا نیست و همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب مدظله العالی فرمودند که تا جان به توان دارم، اجازه نمی دهم خائنان به ملت ایران تلقین کنند که به دشمن پناه ببرند؛ هرگز چنین چیزی امکان نخواهد داشت.

ایشان در ادامه به فوکویاما جامعه شناس ژاپنی آمریکایی اشاره کردند که این جمله مطرح کرده بود که لیبرال دموکراسی پایان راه است و همه چیز به آن ختم می‌شود و تصریح کردند: اما امروز به شما بشارت می‌دهم که اگر آمریکا از نظر نرم افزاری در افول قرار دارد به خاطر این است که فوکویاما می‌گوید که آن روز اینگونه پیش بینی می‌کردم اما امروز به خاطر این جنبش‌های هویت دار می‌گویم که تهدید جدی مقابل لیبرال دموکراسی است و ما امیدواریم آنچه این فوکویاما از این به بعد پیش بینی کند که حاکمیت با اسلام است

امام جمعه قم یادآور شدند: دشمن روز 13 آبان را اوج تحریم‌ها اعلام کرد و جنگ روانی راه انداخت، اما چند نکته باید مد نظر قرار گیرد، از جمله مسئولان توجه کنند و ما به ظرفیت‌های داخلی توجه کنیم و از این فرصت تحریم‌های دشمن، حداکثر استفاده را داشته باشیم.

آیت الله حسینی بوشهری افزودند: ما باید از اتکا به نفت بپرهیزیم؛ بسیاری از کشورها نفت صادر نمی کنند از کشور خود را به خوبی اداره می‌کنند.

مسئولان باید به مشکلات مردم رسیدگی کنند و خساراتی که به دلیل مشکلات تغییر ارز متوجه مردم شد، جبران کنند، زیرا ثبات نرخ ارز و طلا علامت مهمی برای اقتصاد سالم کشور است و ما باید به این ثبات برسیم

امام جمعه قم اضافه کردند: ما نیاز به کار جهادی و شبانه روزی داریم و باری به هر جهت نمی توان این کشور عظیم اسلامی را اداره کرد، جلوی سوءاستفاده‌ها در هر جا و هر فردی گرفته شود.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کردند: ما باید از ظرفیت همسایه‌ها استفاده کنیم و توجه به وحدت خود داشته باشیم؛ اگر جناح بندی‌ها به کنار برود و وحدت بین نخبگان، وحدت بین مردم و مسئولان، و وحدت بین مسئولان ایجاد شود مطمئن باشید که دشمن عقب‌نشینی خواهد کرد.

دشمن تهدید کرده بود که صادرات نفت ایران را به صفر می‌رساند، اما به هشت کشور اجازه دارد که نفت خود را از ایران تأمین کنند و این مسئله نشانه عقب‌نشینی آغازین است و منتظر عقب‌نشینی‌های بعدی باشیم.

آخرین سرفصل مربوط به مبحث امر به معروف و نهی از منکر در خطبه های گذشته، مسئله معیارهای شناخت معروف و منکر بود که معیارهای مختلف مطرح شد و آخرین معیار شناخت معروف و منکر، موضوع عدالت اجتماعی بود.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کردند: هر سیاست گذاری، برنامه ریزی و رفتاری که خروجی آن در جامعه دینی، عدالت اجتماعی باشد، مصداق بارز معروف است و هر سیاست گذاری، برنامه ریزی و رفتار و کرداری که خروجی آن در جامعه، ضد عدالت اجتماعی باشد، مصداق بارز منکر است.

عدالت اجتماعی دارای گستره وسیعی است و مسائل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و مسائل خانوادگی را می‌توان در رابطه با حوزه عدالت اجتماعی بحث کرد.

امام جمعه قم بیان داشتند: عدالت اجتماعی دارای ابعاد و شاخصه‌هایی است که اولین بعد آن، رعایت حقوق جامعه اعم از حقوق مسئولان و همه اقشار است.

آیت الله حسینی بوشهری افزودند: در زمینه رعایت حقوق جامعه، شاخصه‌هایی وجود دارد که اولین شاخصه شایسته سالاری و توجه به حقوق عموم مردم است، مدیران جامعه باید کاری کنند که کارکرد زیردستان و تلاش زیردستان نادیده گرفته نشود.

یکی دیگر از عنصرهای شاخصه‌های اجتماعی این است که اعمال کارگزاران با دقت برای تحقق اجتماعی وارسی شود، همچنین یکی دیگر از عناصر شاخصه‌های اجتماعی برای رعایت حقوق جامعه این است که مدیران تلاش کنند که در سازمان تحت اختیارشان ظلم و ستم به فرد و یا افرادی نشود.

در یک جامعه دینی برای تحقق عدالت اجتماعی، باید از مظلوم دفاع شود و مردم در برابر ظلم عکس العمل نشان دهند؛ همچنین مدیر و مسئول به زیردستان ظلم نکند و جامعه به گونه ای تربیت شود اگر گوشه ای به فردی ظلم شد، آحاد مردم به دفاع از مظلوم برخیزند.

آیت الله حسینی بوشهری تأکید کردند: اگر ستم و ظلم در جامعه اسلامی نهادیهنه شد فرهنگ، اقتصاد و خلاقیت جامعه تحت تأثیر قرار می‌گیرد و ابتکارات از بین می‌رود، برای اینکه استعدادها و خلاقیت‌ها در جامعه ظهور و بروز پیدا کنند، باید جلوی ظم و ستم در جامعه گرفته شود

ایشان به حدیثی از امام علی علیه‌السلام اشاره کردند که فرمودند: «بزرگترین مانع برپایی عدالت اجتماعی، ظلم و بیداد در جامعه است»، همچنین آن حضرت می‌فرماید: «از لوازم اجرای عدالت بازایستادن و دست کشیدن از ظلم است».

امام جمعه قم افزودند: با توجه به فرموده امام علی علیه‌السلام، اجرای عدالت اجتماعی در جامعه، زمینه از بین رفتن ظلم در آن جامعه است؛ آن حضرت می‌فرمایند: «ظالم ترین افراد  کسانی هستند که جوری که از آنان سر می‌زند به عنوان عدالت مطرح کنند».

آیت الله حسینی بوشهری عنوان کردند: حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام می‌فرمایند: «اگر می‌خواهید قدرت دوام پیدا کند به عدالت رفتار کنید هر که زمامدار است و در حوزه سرپرستی، ستم روا دارد اقتدارش از بین می‌رود»، بنابراین مدیر جامعه اسلامی باید حق ستم دیده را از ظالم بگیرد.

ما چون در فضای جامعه اسلامی زندگی می‌کنیم، باید به پیروی از امام علی علیه‌السلام تلاش کنیم که در کوچکترین موقعیت زمانی و زمانی مانع ظلم و ستم شویم، زیرا اگر ظلم نهادینه شود، مانع شکوفایی استعدادها، ابتکار و خلاقیت می‌شود.

امام جمعه قم در پایان خطبه اول تصریح کردند: یکی از آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی این بود که به فرمایش امام علی تمسک جستیم؛ ما به دنبال حکومتی هستیم که مظلومان جامعه احساس امنیت کنند و حدود الهی اجرایی شود.

 

Please publish modules in offcanvas position.