ارتقای سطح علمی حوزه‌ها نیازمند حضور اساتید و استفاده از ظرفیت آنها است99/12/11

امام جمعه قم گفتند: ارتقای سطح علمی حوزه های استان ها، نیازمند برنامه ریزی حضور اساتید و استفاده از ظرفیت آنها است.

حضرت آیت الله حسینی بوشهری«دامت برکاته»، در دیدار حجت الاسلام و المسلمین دژکام امام جمعه شیراز، با اشاره به اهمیت استان فارس و شهر شیراز اظهار داشتند: «فارس حرم سوم اهل بیت (ع) در ایران است. براین اساس، باید در آن استان بیشتر سرمایه گزاری بشود و البته این مساله تاحدود زیادی به مسئولان آن استان بستگی دارد. بخشی از مسئولیت و وظیفه هم بر دوش شما به عنوان تولیت حرم احمد بن موسی (ع) ، نمایندگی مقام معظم رهبری و امام جمعه شیراز گذاشته شده است.»

«شیراز یک قطب فرهنگی نه تنها برای جنوب بلکه برای کل کشور است. البته با سرمایه گذاری فرهنگی و معرفی بیشتر، و برگزاری اجلاس ها و همایش های علمی فرهنگی، می توان از این ظرفیت، بهتر و بیشتر استفاده کرد.

ایشان همچنین با اشاره به بزرگان، علما و روحانیون استان فارس، گفتند: «سابقه علمی شیراز بر هیچ کس پوشیده نیست. علما و روحانیون بزرگی همچون میرزا حسن شیرازی، میرزا آقا محمد تقی و ... از این استان بوده اند و ارتباط علمای بزرگ شیراز با موسس حوزه علمیه قم، از نکات قابل توجهی است که باید به آن توجه شود.»

 آیت الله حسینی بوشهری با تاکید بر حضور اساتید و علما در استان های مختلف کشور از جمله استان فارس، اظهارداشتند: « ارتقاء سطح علمی حوزه های استان ها، نیازمند برنامه ریزی و حضور اساتید و استفاده از ظرفیت آنهاست. امیدواریم با شناسایی اساتید و دعوت از آنها برای حضور در استان فارس حتی به صورت موقت، بتوانیم فضای علمی حوزه شیراز را ارتقا بدهیم. در این صورت اگر طلاب احساس کنند که درس خارج آنها در آن استان برگزار می‌شود و فضا هم برای خدمت آنها فراهم است، به احتمال زیاد بسیاری از طلاب مقیم قم، به استان خودشان برخواهند گشت؛ اما اگر ببینند که در آن استان این فضا وجود ندارد طبیعتا متقاعد کردن آنها برای خدمت و تحصیل در استان سخت می شود.

ایشان درخصوص برگزار کردن دروس و رشته های تخصصی در حوزه شیراز نیز گفتند: «رشته های تخصصی همچون کلام، تفسیر، فقه، اصول و... چه به صورت مستقل و چه به صورت شعبه ای از موسسات و مرکز قم، می تواند در حوزه شیراز ارتقا پیدا کند، و ما نیز از این تلاش ها حمایت می کنیم.»

امام جمعه قم در ادامه با اشاره به اهمیت وقف و موقوفات نیز اظهارداشتند: «ان شاءالله قرار است با پیگیری مسئولان محترم حوزه، موقوفات حوزه شناسایی شوند. در این صورت بسیاری از دغدغه های اداره حوزه مخصوصا در استانها برطرف می شود.»

دفتر منابع پایدار حوزه، برای اداره حوزه ها مهم است که امیدواریم در همه استان ها از جمله استان فارس، به این مساله توجه شود. مردم را تشویق کنیم به ایجاد وقف های جدید و ایجاد منابع برای خودکفا کردن مدارس و حوزه ها. اگر این مدارس، منابع پایداری پیدا کنند و روی پای خودشان بایستند، هم باری از دوش مسئولان حوزه برداشته می شود و هم دغدغه شما برای اداره حوزه های استان، کمتر می شود.

 آیت الله حسینی بوشهری در پایان، با اشاره به سابقه و جایگاه جامعه مدرسین در نهضت اسلامی تاکید کردند: «جامعه مدرسین با بیش از نیم قرن سابقه درخشان، همواره در همه عرصه ها حضور داشته است. مخصوصا در شرایط خفقان و دوران سخت و دشواری که یک امضا مساوی با اعدام و تبعید و شکنجه بود، اعضای جامعه مدرسین در صحنه بودند و نقش آفرینی کردند که بسیاری از این سوابق در اسناد ۸ جلدی جامعه مدرسین نیز ثبت نشده است و این کارنامه درخشان مجددا باید بازخوانی و به روز شود.»

دیدگاه‌ها   

میثاق
#1 میثاق 1399-12-12 04:59
سلام سیدجان شرایط خفقان و دوران سخت و دشواری رو تحمل کردید برای اینکه امروز فساد تابیخ گوش ما بیاد امروز با قبل انقلاب چه فرقی کرده ؟ دختر و پسر ها پارتی های چند صد نفری برگزار می کنند چه فایده این انقلاب داشت ؟
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Please publish modules in offcanvas position.