انسان‌های غافل از حوادث درس نمی‌گیرند/چگونه برکت از جامعه می‌رود؟1402/07/03

 

حضرت آیت الله حسینی بوشهری «دامت برکاته»، در خطبه‌های نمازجمعه ۱۴۰۲ که در مصلی قدس قم برگزار شد، عنوان کردند: پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: تا زمانی که مردم مسئله امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنند و پیوسته امر به معروف و نهی از منکر کنند و درکارهای نیک و تقوا به کمک هم بشتابند در خیر و سعادت خواهند بود؛ اما اگر این چنین عمل نکردند و نقطه مقابل را عمل کردند فاجعه رخ خواهد و برکت از آن جامعه می‌رود و بعضی از آنان بر بعضی دیگر مسلّط خواهند شد و دیگر یاوری در زمین و آسمان نخواهند داشت‏.

 

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه، غفلت را از موانع سعادت انسان دانستند و اظهار کردند: زمانی که غفلت انسان را فرا بگیرد (اعم از غفلت از خدا، از خود و از جامعه) نمی‌تواند به سعادت لازم برسد.

 

ایشان در رابطه با نشانه‌های غفلت گفتند: پیامبر (ص) فرمود: چشم بستن بر حقایق، فراموش کاری، دچار لهو و لعب شدن و عدم توجه به اموری که باید به آن توجه داشته باشد از علائم انسان غافل است.

 

خطیب جمعه قم، پند نگرفتن از حوادث روزگار را از دیگر عوامل غفلت دانستند و ادامه دادند: انسان‌های غافل کسانی هستند که اگر در جامعه و دنیا حادثه ای رخ می‌دهد از آن درس و هشدار نمی‌گیرند و با بی اعتنایی از کنار آن عبور می‌کنند.

 

همنشینی با انسان‌های فاسد و مفسدان و دوری از مجالس عبادت از دیگر نشانه‌های انسان غافل است. امام حسن مجتبی (ع) می‌فرماید: ترک مسجد و پیروی بی چون و چرا از افراد مفسد از نشانه‌های غفلت است.

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کردند: مسجد اسم رمز برای پایگاه‌های اعتقادی، دینی و مذهبی است.

 

ایشان در رابطه با جایگاه مسجد در اسلام گفتند: پیامبر اکرم (ص) در آخرین خطبه شان ضمن تاکید به اقامه نماز جماعت، می‌فرماید: کسی که به سوی مسجدی از مساجد خدا قدم بر می‌دارد به ازای هر قدمی که بر می‌دارد پاداش ده حسنه نصیب او می‌شود، ده گناه از نامه اعمال او پاک می‌شود و مقام او نزد حق تعالی ده درجه بالا می‌رود.

 

دیدگاه‌ها   

محمد ضیایی
#1 محمد ضیایی 1402-07-06 06:49
غافلین به راحتی بیدار نمی شن و مثل آدم خوابیده می مانه که بیدار نمیشن
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Please publish modules in offcanvas position.