اولین شاخصه ایمان، پایداری و ثبات در عقیده است/ شهدا مؤمنان واقعی بودند96/12/21

حضرت آیت الله حسینی بوشهری«دامت برکاته»، روز یکشنبه در جلسه درس اخلاق که با حضور طلاب مدارس علمیه و مراکز تخصصی جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، عنوان کردند: ما باید برای امور فردی، اجتماعی و مسائل اعتقادی، اخلاقی و جای جای مسائل زندگی خود دارای معیار باشیم.

استاد اخلاق حوزه اظهار داشتند: در قرآن کریم، روایات نورانی اهل بیت(علیهم‌السلام)، سیره نبی اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) و پیشوایان دین برای زندگی انسان‌های خداباور و دین شناس، معیارهایی مشخص شده که ما باید این معیارها را شناسایی و بر اساس معیارها زندگی خود را تنظیم کنیم تا به عنوان طلبه متعهد و انسان متدین در زندگی باشیم.

آیت الله حسینی بوشهری به معیارهای دینداری که در جلسه گذشته مطرح شد، اشاره کردند و گفتند: امروز یکی از پرسش‌هایی که مطرح می‌شود این است که عده ای مدعی ایمان هستند و خود را در جرگه مؤمنین حساب می‌کنند که ما باید بدانیم شاخص‌های ایمان چیست و آیا این شاخص‌های انسان متدین و دین دار که در آیات و روایات مطرح شده، در وجود ما هست یا نه؟

ایشان با بیان اینکه اولین شاخصه ایمان، پایداری و ثبات در عقیده است، به آیه 15 سوره حجرات اشاره کردند که خداوند می‌فرماید: «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتابُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ في‏ سَبيلِ اللَّهِ أُولئِکَ هُمُ الصَّادِقُونَ؛ مؤمنان واقعی تنها کسانی هستند که به خدا و رسولش ایمان آورده اند ، سپس هرگز شکّ و تردیدی به خود راه نداده و با اموال و جانهای خود در راه خدا جهاد کرده اند آنها راستگویانند».

اگر کسی ادعای ایمان کرد، شاخصه‌ها و معیارهای انسان مؤمن از منظر قرآن کریم این است که ایمان به خدا و رسول خدا دارد و اگر به این دو باور قلبی داشته باشد، در رفتار و گفتار و در قلب و وجود انسان نمایان می‌شود.

انسان‌های مؤمن به خدا و رسول خدا ایمان دارند و بر سر ایمان و اعتقاد خود پایبند هستند،آنان تردید به خود راه نمی‌دهند، محکم ایستاده‌اند، بادهای تند نمی‌توانند انسان مؤمن را از جایگاه ایمانی جدا کنند.

انسان‌هایی بر بالای چوبه دار رفتند اما تردید به خود راه ندادند و در برابر ناملایمات مقاومت کردند؛ اما انسان‌های فصلی و دارای ایمان‌های مقطعی زمانی که در تنگنا قرار می‌گیرند، ثبات قدم ندارند و بر ایمان خود نمی‌ایستند.

امام موسی کاظم(علیه‌السلام) به یکی از اصحاب خود سفارش می‌کنند که این دعا را همواره بخوانند که «اللهم لا تجعلني من المعارين و لا تخرجني من التقصير؛ خدايا! مرا از معارين (ايمان‏داران عاريه‏اي و ناپايدار) قرار مده و مرا از حد تقصير بيرون مکن»؛ یعنی همواره خود را مقصر بدانیم و ایمان عاریه ای نداشته باشیم.

آیت الله حسینی بوشهری در ادامه با انتقاد از افرادی که امروز دستور حجاب را زیر سؤال می‌برند، عنوان کردند: امروز برخی از حجاب اجباری سخن می‌گویند، به امام راحل(ره) نسبت‌هایی می‌دهند و در فضای جامعه مسائلی رخ می‌دهد که نشان می‌دهد عقیده و ایمان آنان سست است.

انسان‌های مؤمن در ایمان خود دچار تردید و تشکیک نمی شوند و دین خداوند را با نظر شخصی خود استنباط نمی‌کنند.

شهدای ما به خدا و رسول خدا ایمان داشتند و تردید نکردند، مسئولیت‌پذیر بودند و در میدان‌های سخت، مال و جان خود را در راه خدا دادند و در حقیقت، مؤمنان واقعی بودند.

دیدگاه‌ها   

سرحدی
#1 سرحدی 1396-12-22 06:59
خدا عاقبت ما رو بخیر کنه من که اینطوری نیستم گرفتارم و سیاه
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

Please publish modules in offcanvas position.